Background image
Herdenkingen

Sinds 2012 werk ik aan Open Joodse Huizen, een project van het Joods Cultureel Kwartier. Dat zijn kleinschalige herdenkingen in huizen waar, tot hun deportatie, joden woonden. Ook vertellen we verhalen van verzetsmensen. Ik organiseerde, samen met lokale partners, deze herdenkingen in Groningen, Den Haag en Tilburg.

Voor 2014 heb ik dit evenement op touw gezet in Rotterdam, Den Haag en Leeuwarden. Daarna werd het project in steeds meer plaatsen georganiseerd tot 25 plaatsen in 2019. Ik deed tot 2019 samen met Denise Citroen en Anat Harel en we deden samen ook de communicatie. Tegenwoordig werk ik samen met Mirjam van Emden, Christine Hoste en Gerben Post.

In 2020 en 2021 is het project, wegens corona, online uitgevoerd. Het werkte goed om de persoonlijke verhalen zo te delen en we konden zo een groter en diverser publiek bereiken. Voor 2022 maakten we weer een reguliere editie in 15 steden met fysieke bijeenkomsten én een live stream. De live stream was een professionele talkshow rond drie verhalen uit Westzaan, Gouda en Drenthe, gepreseneerd door Hanneke Groenteman met nabestaanden.

‹ Terug naar 'Herdenkingen'