Background image
Tekstredactie en websitebeheer

In 2010 was ik redacteur van de website Community Joods monument. Ik was verantwoordelijk voor de lancering van deze website.

Eigenlijk was deze site een 2.0 versie van het klassieke Digitaal Joods Monument. Want hier konden gebruikers zelf informatie toevoegen en met elkaar contact zoeken. Ik organiseerde de presentatie van de site, overlegde met gebruikers, gaf feedback over de usability van de site en was verantwoordelijk voor de pr.

In mei 2016 kwam een nieuwe versie van het Joods Monument in de lucht. Deze site is een samenvoeging van het ‘klassieke’ Joods Monument en de Community Joods Monument. De opmaak is vernieuwd maar er zijn nog steeds herdenkingspagina’s voor ca. 104.000 Nederlandse slachtoffers van de Sjoa. En nog steeds kunnen bezoekers aanvullen en informatie delen. Ik schreef teksten over de Jodenvervolging in Nederland voor de website Joods Monument. Zo biedt de site een handzaam overzicht van de geschiedenis die, meer dan 70 jaar geleden, de aanleiding was voor het Joods Monument.

‹ Terug naar 'Tekstredactie en websitebeheer'